Randers Skyttekreds - Skydning og ADHDRanders Skyttekreds er med i et lukket projekt om skydning og ADHD 

 

De Danske Skytteforeninger (DDS) har så mange eksempler på, at skydeidrætten gavner børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser som ADHD, at der nu er lavet et tre-årigt projekt, som skal arbejde målrettet med at udvikle tilbuddet samt udbrede kendskabet til landets kommuner.

Et mål er at etablere samarbejder mellem kommuner, skytteforeninger, skoler og institutioner.

Læs mere om projektet: "Fokus - ro og koncentration gennem skydeidræt"

Se nyhedsbrevet om skydning og ADHD: Fokus Nyt / Fokus Nyt 2

Annegrete Gohr Månsson er ansat som projektleder på "FOKUS - ro og koncentration gennem skydeidræt".

Hun kan træffes på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil: 23 69 53 38

Annegrete ADHD

ADHD-foreningen er med

DDS startede sit bekendtskab med ADHD-foreningen i 2010, hvor der blev holdt en række temadage om at træne urolige børn med opmærksomhedsforstyrrelser. Her holdt Jenny Bohr, der har en master i specialpædagogik, oplæg for over 100 skytter fra et bredt udsnit af landets 740 skytteforeninger.

Se Jenny Bohrs powerpoint om ADHD

 

Link til artikler på skytten.dk vedr. ADHD

Artikler fra bladet Skytten om ADHD

2011 "Skydning giver succes" - "Jeg er også god til noget" - "Satser på specialklasser" (Allingåbro Skytteforening)

2010 "Meget mere om ADHD - tak" - "ADHD appellerer bredt" - "Stort udbytte af ADHD foredrag" - "Skydning giver ro" (Rudkøbing Skyttekreds + ADHD-foredrag)

2010 "Fræer optaget i handicapforbundet"

2009 "Skydning gør urolige børn rolige" (Skytteklubben DSB/ASF)

 

2012-05-11 : video-image TV2 OJ : ADHD Skydning som beroligende terapi Videolink

2012-12-19 : video-image TV2 OJ : ADHD Skydning som medicin

ADHD projekt FOKUS

Randers Skyttekreds har indgået et samarbejde med Randers Kommune, Tirsdalens skole og Firkløver skolen, om udviklingsprojektet ADHD projekt FOKUS, sammen med Annegrete Gohr Månsson, som er ADHD-Projektleder hos De Danske Skytteforeninger. 

Randers Skyttekreds har 4 ADHD uddannede instruktører Anna Grethe Maribo Andersen, Verner Viborg, Anny Toft og Alex Toft, som primært skal forsøge at klare opgaven med projektet, som primært vil foregå i dagtimerne i Randers Skyttekreds. Anne Grethe og Verner arbejder i forvejen med handicapskydning, som har nogle af de samme indfalfsvinkler.

De vil blive klædt endnu bedre på til opgaven evt. sammen med andre interesserede fra Randers Skyttekreds, da Annegrete Gohr Månsson fra DDS i oktober 2012 vil forestå et ADHD-instruktørkursus i netop Randers Skyttekreds.