Fokus
 
FOKUS  NYT

Randers Skyttekreds nomineret til pris

Randers Skyttekreds er blevet nomineret til Nordeas ”Gør det muligt” prisen i 2012. En pris, der er lig med 75.000 kroners påskønnelse.
Foreningen er blevet indstillet for sit store frivillige arbejde på ungdomsfronten – især på baggrund af initiativet med at engagere sig i projekt ”FOKUS – ro og koncentration gennem skydeidræt”, som handler om at få børn ogunge med særlige behov – herunder børnog unge med ADHD – til at afprøve om skydning kan være en gavnlig idræt for dem.
Randers har i oktober startet et forløb med specialskolerne Firkløverskolen og Tirsdalens Skole, hvor elever i en 3-6 måneders periode skal undervises i skydning en gang ugentligt. Læs vedhæftede artikel fra bladet Skytten
Tre af de 20 nominerede går videre til DIF’s store gallashow Sport 2012 i Herning 5. januar.
Afstemningen lukker tirsdag 27. november. FOKUS-projektet opfordrer til at støtte Randers Skyttekreds,
så de går fra at være nominerede til at vinde prisen!
Stem via linket. Stem her

Læs mere

Randers
Til temaaftenen fortalte formanden for Randers Skyttekreds - Jens Peter Jensen - om skydning.

Samarbejde: Nyborg blev femte kommune

I Randers, Esbjerg, Odense og Svendborg kommuner kører samarbejdet mellem skoler, institutioner og skytteforeninger allerede, og nu har Nyborg Kommune meldt sig til projekt ”FOKUS – ro og koncentration gennem skydeidræt” med at knytte bånd mellem skydeidrætten og børn og unge med særlige behov – herunder børn og unge med ADHD.
To specialskoler i Nyborg skal være med fra medio januar og frem til skolernes sommerferie. I december holdes en temaaften, hvor foreningsfolk og skolelærere/pædagoger skal klædes på til opgaven.
Flere kommuner er på venteliste, og projektleder Annegrete Gohr Månsson oplyser, at der arbejdes på, at alle interesserede kommuner på længere sigt kan komme med i projekt ”FOKUS - ro og koncentration gennem skydeidræt”
.

Samarbejde: Fire kommuner er i fuld gang

I Esbjerg, Randers, Svendborg og Odense har projektet kørt fra oktober-november, hvor eleverne har fået skydning på skoleskemaet mindst en gang ugentligt.
Forud for det har lærere, pædagoger og skytteforeningernes frivillige instruktører deltaget i en temaaften, hvor de er blevet klædt på til opgaven bl.a. med oplæg af Torsten Thomassen, der har en baggrund som pædagogisk konsulent og kognitiv terapeut.
Kommunerne har også haft repræsentanter med til temaaftnerne, da projekt ”FOKUS – ro og koncentration gennem skydeidræt” er et samspil mellem tre parter – kommuner, skoler/institutioner og skytteforeninger.

 

Nyt uddannelsesforløb efter nytår

Der er flere uddannelsesforløb på vej til de skytteforeninger, der allerede er involveret i projekt ”FOKUS – ro og koncentration gennem skydeidræt”. I starten af det nye år udbydes et uddannelsesforløb, der strækker sig over ca. et halvt år.

                                                                                                                   Udsendt 20. november 2012

 

FAKTA om projekt FOKUS

DDS ansatte 1. april projektleder Annegrete Gohr Månsson, som i et knapt fire-årigtprojekt skal arbejde med at udvikle tilbuddet ”Skydeidræt for børn og unge med særlige behov” – herunder børn og unge med ADHD. Projektet hedder ”FOKUS – ro og koncentration gennem skydeidræt”.

Projektet kører i to spor: Et spor, hvor samarbejdet mellem kommuner, skoler/institutioner og skytteforeninger udbygges. Foreningerne tilbydes kurserog uddannelse, så de bliver klædt bedst muligt på til at kunne give et kvalificeret idrætstilbud til målgruppen.

Et andet spor, hvor der arbejdes med at skubbe på forskningen inden for området. Hovedmålet er, at der bliver lavet en ph.d. om skydeidrættens indvirkning og effekt for børn med særlige behov - herunder børn med ADHD. Her er en dialog i gang med Syddansk Universitetog ADHD-centeret ved psykiatrien i Region Syddanmark.

Organisering: ADHD-foreningen er med til at udvikle projektet og sidder tillige med i projektet FOKUS’ projektgruppe, der også tæller en repræsentant fra en kommune, en foreningskonsulent fra DDS, en kommunikationsmedarbejder fra DDS, centerlederen for ”Center for Handicap og Bevægelsesfremme” ved Syddansk Universitet, lederen af ADHD-centeret ved psykiatrien, Region Syddanmark samt projektleder Annegrete Gohr Månsson. Projektgruppen mødes ca. en gang om måneden. Ca. fire gange om året mødes projektlederen med den overordnede styregruppe.

For yderligere info: Kontakt Annegrete Gohr Månsson på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">
eller mobil: 2369 5338. Læs mere på
www.skytten.dkDenne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">.

Henvendelse vedr. nyhedsbrevet bedes rettet til Helle Veel på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan tilmelde og afmelde nyhedsbrevet på: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.