Om Os

Randers Skyttekreds byder velkommen til en spændende idrætsgren og sport, en venlig og udfordrende konkurrence og et godt fællesskab samt koncentrationstræning for alle.

Børn, kvinder, mænd, ældre og handicappede, har alle fornøjelse af at deltage i skydning som sport og idræt - og vi står gerne til rådighed med at lære fra os, så flere får kendtskab til denne spændende sportsgren.

Randers Skyttekreds er en af landets ældste og også største skytteforeninger - stiftet i 1861.

Vi er ca. 350 medlemmer. Skydning er en idræt for folk i alle aldre, og det bekræftes ved at vore yngste medlemmer er ca. 8 år og de ældste 75-80 år.

Medlemsskaren består både af børn, kvinder, mænd, ældre og handicappede.

Handicap skytter skyder efter sær­lige regler. Endvidere er der også skydning for svagt seende, der anvender et specielt luftgevær.

Altså en udpræget familie-idræt.

Randers Skyttekreds er medlem af DGI skydning og Dansk Skytte Union, og deltager i konkurrencer indenfor begge Idrætsforbund DGI og DIF.

 

I vinterhalvåret skyder vi på vores indendørs 15m anlæg. Her anvendes rifler cal 22. eller luft, Sæsonen er fra oktober til marts.

Foreningen har 42 stk. 15 m standpladser, hvoraf de 30 er med elektronisk SiusAscor markering.
Siden 2017 har vi også haft 13 stk 10 m luft baner med SiusAscor markering. 

I sommerhalvåret skydes på vores udendørs 50m baner. Her anvendes også rifler cal 22. Sæsonen er fra april til september. Foreningen har 26 stk. 50 m standpladser, hvoraf de 20 er med elektronisk SiusAscor mearkering.

Foreningen råder over et stort antal cal .22 Anschütz rifler, samt luftrifler både fra Anschütz og Feinwerkbau som medlemmerne kan anvende frit.

I “gamle dage” havde vi også 200m baner, men dem måtte vi opgive på grund af nye miljøregler. Alligevel har vi stor aktivitet med 200m og 300m skydning på et moderne langdistanceanlæg med elektronisk markering ved Skibby vest for Århus..

Vi råder over en del SAUER rifler, og i sommer-perioden arrangeres der fælles træning på langdistance- banerne i Skibby ved Århus. Her er det muligt at prøve kræfter med både 200 m og 300 m banerne.